Wysłany: 08.10.2006 01:59 Temat postu: Politycy PO o gejach
W tym wątku będziemy wklejać wypowiedzi polityków PO o gejach i lesbijkach. Zakładam ten wątek, by uświadomić gejom i lesbijkom, jak wrogą wobec nich partią jest Platforma Obywatelska - partia programowo opowiadająca się przeciwko ustawie o związkach partnerskich, partia która przygotowala ostatnio projekt ustawy wykluczającej gejów i lesbijki z możliwości nieodpłatnego dziedziczenia (geje zapłacą podatek od spadku).
Jestem za stworzeniem z tych cytatów ulotki elektronicznej i rozsyłaniem jej do gejów i lesbijek. O tym, na kogo głosować niech rozstrzyga każdy sam we własnym sumieniu, ale prawo do wiedzy o tym,co o nas mówią musi być zachowane!
Jestem głęboko przekonany, że wiele osób po prostu NIE WIE o tym, nie zna tych wypowiedzi, bo jedynie okazjonalnie czytują prasę lub oglądają TV.
D. Tusk: Uważam, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw
obywatelskich, nie może być żadnej formy ich dyskryminacji. Co nie
znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej
zgody nie będzie.
Żakowski: Ale przecież pan wie, że tu nie chodzi o życie seksualne, tylko o prawa obywatelskie, o prawa tych ludzi do dziedziczenia, do wyrażania swojego stylu życia, o ich prawa do tego, żeby mogli się dowiadywać o zdrowie swojego partnera w szpitalu. To są proste kwestie praw obywatelskich.
Rokita:Powtarzam, że kwestia orientacji seksualnej nie powinna być w moim przekonaniu przedmiotem życia publicznego i publicznych demonstracji.
Żakowski: Ale jest, bo jeżeli ktoś ma nietypową rodzinę to jest pozbawiony wielu praw w Polsce. Dlaczego tak ma być?
Rokita:Nie mam wrażenia, żeby ktokolwiek w Polsce ze względu na sposób zaspokajania swoich potrzeb seksualnych był pozbawiony jakichkolwiek praw.
Żakowski: Nie chodzi o potrzeby seksualne, skąd u pana ta seksualna obsesja? Chodzi o więzi między ludźmi. To są poważne sprawy, ludzie razem mieszkają, kochają się, tyle, że kochają się inaczej niż większość.
Rokita:Nie bardzo pana rozumiem, mam jednak wrażenie, że tego typu demonstracje służą manifestacji tego, że jesteśmy ludźmi, którzy w taki, a nie inny sposób zaspokajają swoje potrzeby seksualne i na tym polega problem.
Żakowski: Ale dlaczego pan tak mówi? Jak demonstrują rodziny, to demonstrują sposób zaspokajania swoich potrzeb seksualnych, czy demonstrują miłość, między kobietą, a mężczyzną? Ja nie bardzo rozumiem. Zaskoczył mnie pan trochę, bo brzmi pan jakby pan był z Młodzieży Wszechpolskiej.
Rokita:Bardzo mi przykro, że pana zaskoczyłem. W tej sprawie wielokrotnie głosiłem swoje poglądy w sposób jednoznaczny i chyba nigdy to nie budziło pańskich wątpliwości, że ktoś taki jak Jan Rokita na demonstracji ludzi, którzy manifestują swoje przekonania co do sposobu zaspokajania popędu seksualnego, nie chodzi. Chodzi na demonstrację w sprawach, które mogą dotyczyć sfery publicznej, a nie prywatnej.
---------------------------------------------------------------------------------
Rozmowa GW z Niesiołowskim:
- Postulaty legalizacji ślubów lesbijek, legalizacji domów publicznych
czy narkotyków, opodatkowania sutenerstwa ośmieszyłyby nas i bardzo
zaszkodziłyby głównej idei manifestacji - mówi Stefan Niesiołowski.
"Gazeta Wyborcza": Znany jest Pan z krwistego języka, ale
wczoraj chyba Pan przesadził, zapowiadając, że na swej sobotniej manifestacji PO nie życzy sobie lesbijek ani pań z biczem. Jak zamierzacie nie dopuścić lesbijek i tych pań do manifestantów?
Stefan Niesiołowski, senator PO: To manifestacja Platformy przeciwko bardzo złemu rządowi Jarosława Kaczyńskiego. Będziemy domagać się jego dymisji. Jeśli ludzie o różnych upodobaniach i orientacjach chcą iść z nami, by domagać się ustąpienia rządu Kaczyńskiego, to witamy. Ale nie życzymy sobie, by prezentowali swoje postulaty.
- Dlaczego?
Stefan Niesiołowski: Bo postulaty legalizacji ślubów lesbijek, legalizacji domów publicznych czy narkotyków, opodatkowania sutenerstwa ośmieszyłyby nas i bardzo zaszkodziłyby głównej idei manifestacji.
- Co mają lesbijki do sutenerstwa, narkotyków czy domów publicznych?!
Stefan Niesiołowski: Obawiam się, że na naszej manifestacji mogliby pojawić się przedstawiciele rozmaitych środowisk, którzy zechcą przy okazji demonstrować swoje poglądy, marginalne i szkodliwe dla społeczeństwa. Nie chciałbym manifestować w towarzystwie pana Biedronia czy pani Senyszyn z pejczem, która obraża Ojca Świętego. Nie chciałbym iść w towarzystwie pani Środy czy pani Szczuki, które notorycznie nienawidzą Kościół i zasady moralne, w których się wychowałem i które są podstawą kultury i cywilizacji w znanym nam kształcie. One w każdej chwili mogą wznieść aberracyjne hasła, jak "rzuć granat na tacę" lub "ich procesje, nasze parady". My takich haseł nie chcemy. Obawiam się, że różne grupki frustratów zechcą podłączyć się do naszej potężnej manifestacji. Przed wojną robiła tak KPP, która doczepiała się do manifestacji PPS.
- Jak będą usuwani manifestanci, którzy jednak się wcisną, by głosić
nieodpowiednie hasła?
Stefan Niesiołowski: Grzecznie. Pewnie będziemy prosić, żeby wyszli albo przynajmniej nie manifestowali tego, czego sobie nie życzymy. Na pewno nie będzie żadnych burd ani awantur.
Ja to już chyba cytowałem panom z PO. ale zacytuję jeszcze raz:
Julian Tuwim napisał:
KWIATY POLSKIE
(fr.I/II/IX)
A to siupryza! Popatrz, popatrz!
Zamordębierca, totalista,
Podjudzacz, hecarz, dołków kopacz
Do "zgniłej demokracji" przystał!
Co to się stało? Proszę, proszę,
Me diga, faz favor, amigo,
Jakżeś z faszyzmu się wymigał
I w Rio aż do tego doszedł,
"Że mówisz "łajdak Mussolini"
Że bydlę mówisz o Hitlerze,
Z radości liżesz się i ślinisz,
Gdy Grek albańskie miasta bierze.
W Warszawie - Berlin był ci Mekką,
A Rzym - Betlejem niewątpliwem,
Londyn i Paryż - Tel Avivem,
A Hradczyn - Kremlem. Jakżeś lekko
W drodze wykręcić się potrafił
Z tej politycznej geografii!
(...)
...Zapytaj się:
podeptane butem kwiecie,
Choćby o jedno pięciolecie -
Kiedy się Wilk Żelazny rozpadł
Na setki piesków skocz-hitlerków,
Kiedy jak trąd, jak czarna ospa
Pokryła Polskę dzicz burszowska
Szturmowców, sturmerowskich "clerków";
Gdy generalskie Kaffeeepflanze
Złapały faszystowską francę
I matkowały bogom nowym:
Pierwszej Kohorcie czy Falandze
Ostatnich mętów i szumowin;
Kiedy ministrom wystraszonym
Na murach pisał epitafium
Wódz, młokos, gówniarz "prześwietlony"
Z mistyczną misją wprost z Monachium;
Gdy panowali na ulicy
Drobnomieszczańscy drobni dranie,
Już znakomici "katolicy",
Tylko że jeszcze nie chrześcijanie;
Gdy się szczycili krzepą pustą,
A we łbie mieli groch z kapustą,
Gdy bili Żydów z tej tężyzny,
Tak bili, rozjuszeni chwaci,
Że większy wstyd był za ojczyznę
Niż litość dla mych bitych braci,
Gdy groził "nocą długich noży"
Liryk, deliryk, satanista,
Gdy ksiądz ...ski, sługa boży,
W stolicy sławił Antychrysta,
Ksiądz Trzeciak w Norymberdze zasię
Hołd składał parteitagom wrażym,
A księdza Pudra o tym czasie
Policzkowano przed ołtarzem;
Gdy cham i nieuk, jeden z drugim,
Szpik, łapacz z "dwójki" czy z "Zadrugi"
Znieważał "Żyda" Mickiewicza
I - nie bał się Jaroszewicza,
W pięcie miał rząd, opinię, prasę,
Bo szefa miał - na Wilhelmstrasse;
Gdy Wielki Łowczy w Polsce gościł
I wielkopańskie pił szampany,
Gdy zapijały się z radości
Ozońskie błazny i bałwany,
Że podejmują Ribbentropa
(A wyrok był już podpisany,
Na śmierć skazana Europa);
Gdy wielki grzmiał w obawie jubel,
Że Józek z Hessem był na wódce,
Że Ciano w tany porwał Dzióbę,
Że Bolek z Eddą tnie hołubce -
O, danse macabre! Gdy wbijali
Tym tańcem gwoździe w trumnę;
(----------)
Kiedy berlińskich biesów szajka
Ze śmiechu się tarzała patrząc,
Jak się przyjaźnią z nimi paprzą,
Jak Polskę toczy rak marszałka;
Gdy było "byczo" i rząd "amcił",
Śmigły "podciągał" gosudarstwo,
A orlajtnicy, adiutanci
Stukali obcasami dziarsko;
Gdy się u stóp głuptasa wili
Ten w "szczerym hołdzie", ów na żołdzie,
Gdy honor dziejów plugawili
Nikczemnym marszem na Zaolzie;
Kiedy sztrablancom z oenerii
Miedziński składał ukłon dworski,
A Słonimskiego bił w cukierni
Plagiografoman Ipohorski;
Gdy arsenałów nie doglądał
Buławy legendarnej dziedzic,
A dla mnie szubienicy żądał
Poeta polski Pierd-Piertkiewic;
Kiedy za rządów tych ozońców
Kto żyw ten błotem mnie smarował:
Bandyci z rozwrzeszczanych "Gońców",
Klechici z Niepokalanowa,
"Myśl (do złudzenia) Narodowa"
(----------)
Z "Polski (na pozór) Zbrojnej" młokos,
Marsz, marsz, Dąbrowski, herbu Kokos;
Hula-babula Hulewica,
Kontryfałowa hitlerzyca;
Komersów w deklach sztab wałkoni,
Draby z "Żylecji" i "Pałkonii",
Rydzowi "bierkamraci" mili
(Razem warzyli, razem pili).
(----------)
Item - postawię je osobno -
A B C ("DEF" podobno,
Jak i tajniaki z "Merkuriusza");
Kiedy im, głupim, rosła dusza,
Że będzie getto (jest już getto),
Że będą mogli bić po mordzie
"Konstytucyjnie", gdy in petto
Marzyli o germańskiej hordzie,
Wiernie oddani duszą całą
Tym samym w końcu ideałom,
Bliźniaczym draństwom i ohydzie;
Kiedy w żurnalii robaczywej
Nic, tylko wrzało i migało:
Żyd, Żyda, Żydom, Żydów, Żydzie;
(----------)
Gdy zaprawiony w drobnym kancie
Byle kto w łydki mi się wgryzał -
- Gdzie wtedy byłeś, mój aliancie?
Gdzie pies ci wtedy mordę lizał?
_________________ Kawa, dawniej maci79.
Ceterum censeo konserwa winna być zniszczona!
W dzisiejszym posiedzeniu Sejmu co prawda dotyczacych zupełnie innej sprawy, przy okazji na jaw wyszla prawda o PO i ich stosunku do osób homoseksualnych.
Na posiedzeniu sejmu w trakcie przepychanek słownych i w gąszczy zadawanych sobie wzajemnie róznych pytań pojawiło sie jedno pytanie skierowane do opozycji a zadane przez posła A Zawiszę.
Poseł spytał o srodowiska homoseksualne i prawa konstytucyjne. Na to wystąpił jeden z działaczy PO - niestety nie znam jego nazwiska i w odpowiedzi usłyszeć można było: stanowisko jakie zajęła PO w sprawie legalizacji w Polsce związków homoseksualnych - otóz PO jest przeciwna legalizacji związków homoseksualnych.
Mam nadzieje ze media nagłośnią tę wypowiedź, większości zainteresowanym powinna ona dać wiele do myślenia...
Bardzo potrzebna dysputa i brawa dla Antypapieża. Potworna jest bardzo potworna. Ten cały Tusk z Maryśką chcą piec 2 pieczenie -zebrać głosy od gejów i od nierydzykowych akolitów, ale nie dać niczego ani jednym ani drugim.Obrzydliwość. Niech się wykształciuchy nie dadzą nabrać na rzekomo oświeconą Potworenke. Jest to pseudoeuropejski niemoralny zaścianek. A każdy tam dla swojego najbardziej osobistego INTERESIKU gotów jest do najgorszego świństwa
Wysłany: 06.11.2006 16:19 Temat postu: Re: Politycy PO o gejach
Takich wypowiedzi negatywnych było tysiące z ust Polityków PO(nawet gdzieś był wywiad przed wyborami tutaj na gejowie), mam wrażenie, że to są większe homofoby od LPR i PiS, co prawda można znaleźć "wybrane" przychylne wypowiedzi, ale należy pamiętać, że są one "wybrane". Napewno na nich nie zagłosuję, poszczegam ich w taki sam sposób jak "Młodziesz Wszechpolską". Nie wiem czy warto obecnie nawet głosować, na kogokolwiek, kto jest za gejami, gdyż obecny sojusz lewicy z demokratami, to podobne do, SO z PiS _________________ Nie należy zadawać zbyt daleko idących pytań,
aby nie wywołać zbyt daleko sięgających odpowiedzi.
Wysłany: 06.11.2006 16:38 Temat postu: Re: Politycy PO o gejach
wsw7 napisał:
mam wrażenie, że to są większe homofoby od LPR i PiS, co prawda można znaleźć "wybrane" przychylne wypowiedzi, ale należy pamiętać, że są one "wybrane".
omg ... Czy mnie oczy nie mylą ? Czy to ja mam dziwne wrażenie ... hahahaha większ homofoby od LPR nie no ... ja chyba pojde pogadac z Wszechpolakami ...
Owszem, w PO jest wielu homofobów większych od LPR-u. Rokita przyrównał gejów do onanistów a w nawiązaniu do dyskryminacji ludzi LGBT stwierdził, że w Polsce nikt nie jest dyskryminowany ze względu na sposób zaspokajania swojego popędu. Zaś Niesiołowski wrzucił homoseksualizm do jednego worka z eutanazją i sutenerstwem. Przed wyborami na gejowie ukazał się artykuł - efekt prowokacji, polegającej na wysyłaniu zapytania w sprawie homoseksualizmu do kandydatów PO na posłów, czy zgodzą się "izolować zboczeńców", zakazać działalności klubów gejowskich, zakazać wykonywania pewnych zawodów itd. Znaczna część odpowiedzi brzmiała "Tak".
niebezpieczeństwo ze strony PO nie polega na tym, że są większymi homofobami, tylko na tym, że ich homofobia jest utajona - zarówno przed nimi, jak i sporą częścią wyborców...
Ale, na szczęście, jakś zadyma w PO się zaczęła, będą się wykluczać, separować Maryśkę itp. - I znakomicie! Zaraz im poparcie spadnie! Prawiczka zawsze się dzieliła i żarła w własnym, cuchnącym sosie.
PO JEST STOKROĆ GORSZA JESZCZE OD PiS-u! _________________ 
Parlament Europejski chce przyjrzeć się dyskryminacji gejów w Polsce. Platforma Obywatelska jest przeciwna i próbuje odwieść Komisę Wolności Obywatelskich, Sprawiedliwości i Spraw Wewnętrznych od "marnotrawienia pieniędzy":
Inicjatywę tę zgłosili Zieloni i liberałowie oraz poparli socjaliści. Frakcje chadecka (do której należy PO) oraz "Unia na rzecz Europy Narodów" (w której zasiadają eurodeputowani z partii koalicji rządzącej w Polsce) były przeciw.
Europosłanka Kudrycka z PO zapewniała, że próbowała odwieść Komisję od przygotowywania ekspertyzy i "wydawania środków Parlamentu Europejskiego na badanie sytuacji, która nie ma miejsca, i o której wiemy jedynie z wypowiedzi medialnych". To nie jest jeszcze projekt zatwierdzony przez rząd - podkreśliła.
"'W popularnych serialach pokazuje sie miłość lesbijska czy biseksualną, sprawiajac wrażenie, że jest ona częstszym zjawiskiem, a w rzeczywistosci tak nie jest. Za pozytywny objaw w telewizji uznałam zakończenie emisji seriali, w których nie wiadomo, kto jest czyim mężem"
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10Następny
Strona 1 z 10